Branding & Digital PR campagne voor Graphine

Graphine is een Gents bedrijf dat software bouwt die de grafische kwaliteit van interactive 3D applicaties sterk verhoogt, zonder dat daarvoor een enorme rekenkracht of videogeheugen is vereist. Met hun expertise in virtual texturing, texture streaming en 3D game engines heeft Graphine wereldwijd klanten uit verschillende sectoren, gaande van autobouwers en mediabedrijven tot partners in compleet nieuwe sectoren.

Waar de focus van Graphine jarenlang lag op de grotere spelers in de gaming industrie, wil het bedrijf nu ook uitpakken met hun expertise in de AR & VR industrie. Ook voor deze toepassing biedt hun datacompressie- en streaming component namelijk een ongeziene kwaliteit. Dit bewijzen ze met hun splinternieuwe app “AR Horse”. Zet eens een levensecht paard in je keuken!

Doelstellingen

Graphine bouwde samen met VFX-leider Weta Digital een AR applicatie om zijn expertise op het vlak van virtual en augmented reality in de kijker te plaatsen. Brandimpact werkte samen met Graphine om hier zoveel mogelijk potentiële klanten mee te bereiken. De doelstelling van deze samenwerking was drieledig:

– Wereldwijd Exposure genereren met de Mobiele AR release van Graphine

– Wereldwijd de AR en VR mogelijkheden van Graphine in de kijker plaatsen

– Wereldwijd brand awareness creëren voor Graphine

Strategie

Via Digital PR (zowel earned als paid media) wilden we op zo veel mogelijk relevante websites verschijnen zodat we tegen een relatief lage kost toch wereldwijd een massa mensen in de upper funnel konden bereiken. Dit deden we door een technisch verhaal te vertalen in een press release voor een iets breder publiek. Potentiële klanten zonder development kennis konden op die manier de diensten van Graphine op een creatieve manier ontdekken.

Resultaten

In de United States, België, Nederland, China en Rusland haalden we press coverage op AR & VR-gerelateerde websites. Dit resultaat was niet enkel positief voor de exposure van Graphine, maar versterkte ook nog eens de algemene SEO-waarde van de website dankzij het opbouwen van relevante backlinks.

Wil je net als Graphine jouw verhaal verspreiden?

Ja, ik wil digitaal groeien!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *
Name*
Email*
Website